• Kawa Double Bean Perla Fina 1 kg. 100% arabica

Symbol: 01-0001

Kawa ziarnista o aromacie karmelu i mlecznej czekolady.

Brak towaru
107.61
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 18
Odbiór osobisty 0
Darmowa dostawa Kurier 0
Paczkomaty InPost 18
Kurier 25
Kurier (Pobranie) 28
Dostępność 0 szt.
Zostaw telefon

Kawa ziarnista Double Bean Perla Fina

Kawa Perla Fina to 100% arabika jakości Speciality pochodząca z południowo-wschodniej części stanu Minas Gerais w Brazylii. Region ten słynie z uprawy kawy o naturalnym aromacie mlecznej czekolady i karmelu. Perla Fina oceniana jest na 83,00 punkty według Specialty Coffee Association czyli międzynarodowej organizacji, która zrzesza i certyfikuje najlepsze kawy na świecie. Kawa jakości speciality to gwarancja najwyższych standardów produkcji, począwszy od zrównoważonych upraw na plantacji, przez dokładną selekcję ziarna na stacjach obróbki, kończąc na dokładnym profilowaniu stopnia palenia i ocenie sensorycznej w palarni kawy.

Aromaty: karmel, mleczna czekolada

Pochodzenie: Brazylia
Odmiana: Mundo Novo, Catuai
Metoda obróbki: Naturalna
Punktacja: 83,00
Stopień palenia: 4 / 5

Gatunek:
100% Arabica

Dlaczego warto wybrać kawę ziarnistą Double Bean Perla Fina?
- Kawa ręcznie palona i pakowana w polskiej rzemieślniczej palarni speciality.
- Świeżość kawy gwarantuje informacja o dacie palenia na zgrzewie opakowania
- Struna do ponownego zamykania i otwierania, dzięki której utrzymasz świeżość kawy na dłużej
- Wentyl pozwalający kawie oddychać, równocześnie zabezpieczający ją przed utlenianiem
- Mocne 3-warstwowe opakowanie gwarantujące utrzymanie jakości ziarna w transporcie
- Opakowanie w 100% przeznaczone do recyklingu

Przepis na doskonałą Double Bean
 
Ekspres kolbowy
    Zmiel 18 gramów kawy na grubość drobno-mielonego cukru
    Czas parzenia kawy: 25-30 sekund
    Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

Ekspres automatyczny
    Ustaw grubość mielenia tak aby kawa parzyła się 20-25 sek
    Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

Kawiarka (mokka)
    Zmiel kawę na grubość średnio-mielonego cukru
    Wsyp zmieloną kawę do sitka zaparzającego po sam jego brzeg i lekko ubij
    Parz kawę aż do zapełnienia się zbiornika na gotową kawę

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie